Cilt Kırışıklıkları Sebepleri ve Cilt Bakımı

Cilt Kırışıklıkları Sebepleri ve Cilt Bakımı

Cilt kırışıklıkları, zamanla cildimizin elastikiyetini kaybetmesi ve kolajen üretiminin azalmasıyla oluşan doğal bir durumdur. Cilt kırışıklıkları kesin olarak şu yaşta başlar diyemeyiz, çünkü kırışıklıkların başlaması kişiden kişiye ve çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Yine de cilt kırışıklıklarının 20'li yaşların sonlarında veya 30'lu yaşların başlarında ilk belirtilerini göstermeye başladığını söyleyebiliriz. Bu erken kırışıklıklar genellikle göz çevresi, alın ve ağız kenarlarında oluşur ve mimik çizgileri olarak adlandırılır. Yaş ilerledikçe, kırışıklıklar daha derin ve belirgin hale gelir, yeni kırışıklıklar da oluşmaya başlar. Yüzümüzde en çok mimik kaslarının olduğu bölgelerde, göz çevresi, alın ve ağız kenarlarında daha belirgin hale gelirler.

Cilt kırışıklıklarının birçok faktöre bağlı olduğundan bahsetmiştik. Başlıca nedenleri arasında şunları sayabiliriz:

Yaşlanma: Cildin yaşlanmasıyla birlikte kolajen ve elastin üretiminin azalması, cildin incelmesine ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur.

Kuru cilt: Kuru cilt, daha kırılgan ve kırışıklığa meyillidir. Bu sebeple cildini destekleyecek yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünleri ile cildini sabah ve akşam düzenli olarak nemlendirmelisin.

Güneş ışınları: Güneşin ultraviyole (UV) ışınları, cildin elastin ve kolajen liflerine zarar vererek kırışıklıkların oluşmasını hızlandırır.

Yüz mimikleri: Tekrarlayan yüz mimikleri, kırışıklıkların oluşmasına ve derinleşmesine neden olabilir.

Sigara kullanımı: Sigara dumanındaki kimyasallar cildin elastin ve kolajen liflerine zarar vererek kırışıklıkların oluşmasını hızlandırır.

Ani kilo değişimleri: Hızlı kilo alıp verme cildin gerilmesine ve kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Dengeli ve sağlıklı beslenerek ideal kilonuza ulaşmalı ve bunu korumalısınız.

Genetik: Cilt tipiniz ve kırışıklık oluşumuna yatkınlığınız genetik faktörlerle de belirlenebilir.

Cilt Kırışıklıklarını Önlemek ve Azaltmak İçin Yapabilecekleriniz

Düzenli cilt bakımı yapın: Cildinize uygun anti-aging, yaşlanma karşıtı ve cilt gençliğini destekleyen temizleyici, serum ve nemlendirici ürünler kullanarak cildinizin bakımını her gün sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak yapın.

Güneş kremi kullanın: Yaz ve kış aylarında her gün en az SPF 30 koruma faktörüne sahip bir güneş kremi kullanarak cildinizi güneşin UV ışınlarından koruyun.

Sigarayı bırakın: Sigara içmek cildinize zarar verir ve kırışıklıkların oluşmasını hızlandırır.

Bol su için: Yeterince su içmek cildinizin nemli kalmasına ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Sağlıklı beslenin: Cildinizin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri içeren sağlıklı bir diyet uygulayın. Cilt kırışıklarını artırdığı bilimsel olarak kanıtlanmış olan rafine şeker içeren gıdalardan uzak durun.

Yüz yogası yapın: Cildimizde oluşan kırışıkların temel sebeplerinden biri yüzümüzdeki kasların kullanılma şeklidir. Yüz yogası egzersizleri, yüz kaslarınızı çalıştırarak kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Uyku düzeninize dikkat edin: Yeterince ve kaliteli uyku uyuduğunuzdan emin olun. Cilt hücrelerimiz tüm vücudumuzda olduğu gibi kaliteli bir gece uykusu sırasında yenilenir, tazelenir.

Stresi azaltın: Stres, vücudumuzun hormon sisteminde birçok hormonun salgısını engelleyen ya da arttıran etkilere sahiptir. Bu hormonlar cildimizin sağlığını da etkiler. Bu yönüyle stres, cildinize zarar verebilir ve kırışıklıkların oluşmasını hızlandırabilir.

Cilt kırışıklıkları doğal bir yaşlanma belirtisidir. OrganixLab Youth Boosting Seri ile cildinize iyi bakarak kırışıklıkların oluşumunu geciktirebilir ve görünümünü azaltabilirsiniz.