C Vitamini Cilt Bakım Rutinine Nasıl Dahil Edilebilir?

C Vitamini Cilt Bakım Rutinine Nasıl Dahil Edilebilir?

C vitamininin cildinize birçok faydası olduğunu önceki yazılarımızda gördük. Peki, bu harika vitamini cilt bakım rutininize nasıl dahil edebilirsiniz? Günlük cilt bakım rutininin her aşamasına C vitamini içeren ürünleri dahil ederek başlayabiliriz. İşte size birkaç öneri:

1.Adım: Cildinizi Temizleyin

Cildinizi sabah ve akşam C vitamini içeren temizleme ürünleri ile temizleyerek gün içinde cildinizde biriken yağ, toz ve kirli havanın etkilerinden arındırın.

2. Adım: Cilt Gözeneklerini Sıkılaştırın

Cildinizi temizleyip hafifçe kuruladıktan sonra cilt gözeneklerinin daha sağlıklı olması için C vitamini içeren cilt toniği uygulayın ve kuruması için biraz bekleyin.

3.Adım: Cilt Serumları ile Cildinizi Destekleyin

Cilt lekelerini gidermede cilt serumları cildin derinlerine doğru etki etmek için oldukça önemlidir. Bu sebeple günlük cilt bakım rutini içinde sabah ve akşam yer almasında fayda vardır. C vitamini serumunu birkaç damla şeklinde avucunuza alın ve parmak uçlarınızla yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak uygulayın. Göz çevrenizden kaçınmaya özen gösterin. Serumun cildiniz tarafından emilmesi için 1-2 dakika bekleyin.

4.Adım: Cildinizi Nemlendirin

Gün boyu çeşitli etkenlere bağlı olarak cildimiz nem kaybeder. Nem dengesi, cildin sağlıklı olmasında etkili olan ana etmenlerdendir. Sabah ve akşam nemlendirilmesi gerekir. Cilt lekelerini gidermek için uyguladığınız günlük cilt bakımı rutininin bu aşamasında, C vitamini serumu cildiniz tarafından emildikten sonra uygun miktarda C vitamini yüz kremi ürününüzü tüm yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak uygulayın.

Cilt lekelerine karşı önlem almak, cilt lekelerini gidermek için günlük cilt bakımına C vitamini içeren ürün serisi eklemenin ötesine geçmek isterseniz birkaç önerimiz daha var: 

  • C Vitamini Takviyesi Alın: C vitamini takviyesi almak yani cildinizi içeriden desteklemek cilt tonunuzu eşitlemeye yardımcı olabilir. Hatırlatmak isteriz ki C vitamini takviyesi almadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.
  • C Vitamini Zengin Besinler Tüketin: Yediğimiz her şeyin vücudumuz ve cildimizde etkileri vardır. Cilt tonunuzu eşitlemek, kırışıklıklarla başa çıkmak için portakal, greyfurt, limon, kivi, brokoli ve çilek gibi C vitamini açısından zengin besinleri bolca tüketmeniz de cilt tonunuzun eşitlenmesine katkıda bulunacaktır.

Unutmayın; düzenli cilt bakımı, güneş kremi kullanımı ve sağlıklı bir yaşam tarzı da cilt tonunuzun eşit kalması ve cildinizin sağlıklı görünmesi için oldukça önemlidir.

OrganixLab’in C vitamini içeren Radiate Brightens Seri ile cildinizin ışıl ışıl parlamasına ve daha eşit bir tona sahip olmasına yardımcı olun!